Wanneer Mediation bij Conflictbemiddeling?

Scroll naar beneden voor meer uitleg

Mediation kan bij iedere conflictsituatie worden ingezet, waarbij het van belang is dat je beiden bereid bent om tot een oplossing te komen.

SOLUTIONQUEST Mediation

Staat je graag bij wanneer er sprake is van:

Familieconflicten:
Familiemediation, zoals:

 • Een voorgenomen echtscheiding.
 • Conflicten om de verdeling van erfenissen.
 • Conflicten over de verdeling van de zorg over een dierbare.
 • Conflicten binnen het familiebedrijf.
 • Langslepende familieruzies.

Wanneer zich problemen of conflicten voordoen in de familie, is mediation de aangewezen methode. Onder begeleiding van de mediator gaan jullie met elkaar het gesprek aan.

Alles is bespreekbaar!  Misverstanden, oud zeer, onbegrip.

Tijdens de mediationsessies werken jullie aan de familierelatie, met als doel dat jullie ook in de toekomst samen door een deur kunnen.

Bij familiemediation kunnen er meer dan twee deelnemers zijn, omdat het van belang is dat iedereen zijn zegje kan doen. Dat is prima. De mediator creëert daar de ruimte voor.

Zakelijke conflicten:
Zakelijke Mediation, zoals:

 • Een conflict tussen de werkgever en een medewerker.
 • Een conflict tussen collega’s.
 • Een conflict tussen bedrijven.

Wanneer er op de werkvloer schijnbaar onoplosbare conflicten ontstaan zijn deze door middel van mediation op te lossen. Niet zelden zijn deze het gevolg van miscommunicatie en verschillen in verwachtingen en achtergrond.
Door middel van mediation wordt de onderlinge communicatie weer op gang gebracht en kunnen de deelnemers werken aan een toekomstbestendige oplossing.

Ook zakelijk zijn er conflicten die je met elkaar kan uitpraten.

Interculturele Conflicten:
Interculturele Mediation, zoals:

 • Een persoonlijk conflict in de zakelijke of privé omgeving.
 • Werkgevers en medewerkers die op basis van culturele achtergrond elkaar niet weten te vinden.
 • Opdrachtgevers en leveranciers die op basis van culturele achtergrond miscommunicatie hebben en niet tot een oplossing van het probleem kunnen komen.

Interculturele vraagstukken komen steeds vaker voor. In onze kleurrijke maatschappij van mensen met verschillende culturele en ethnische achtergronden kunnen weleens problemen onstaan omdat wij het gedrag van de ander verkeerd interpreteren en vaak niet weten hoe er anders mee om te gaan. Op dat moment raken jullie ook controle over de situatie kwijt en is het risico dat jullie verder wegzakken in een conflict. 

Door middel van mediation brengen wij de verschillen van inzichten en uitgangspunten in beeld. Ook brengen wij de belangen en standpunten van de deelnemers in kaart. Samen gaan jullie dan kijken wat voor jullie de beste oplossing is en waar alle deelnemers zich in kunnen vinden.

Direct aan een oplossing beginnen?

Werkwijze en de rol van SOLUTIONQUEST Mediaton bij Conflictbemiddeling

 • Tijdens het kennismakingsgesprek licht ik de werkwijze toe en maken wij samen een plan over hoe wij de mediation gaan doen.
  Mediation kan op basis van een uurtarief. Een mediationgespreduurt gemiddeld 2 uur. Op basis van het conflict schatten wij in of er meer dan 3 gesprekken nodig zijn, zo ja, dan is All-in pakket een goed alternatief. 
 • Mediation richt zich op een toekomst waarin jullie, die met elkaar in conflict zijn of anderszins een probleem met elkaar ervaren, nog steeds een werkbare, bij voorkeur goede relatie met elkaar hebben. Bij mediation bepaal je zelf wat de afspraken zijn en hoe de eventuele eindafspraken eruit komen te zien.

 • Voor de bijeenkomsten mogen de deelnemers zelf een plek uitkiezen, waarbij de voorwaarde is dat het om een neutrale plek gaat. Uiteraard kunnen de gesprekken ook in mijn praktijk in Den Haag plaatsvinden.

 • Ik voer de opdracht altijd zelf uit.

Een snelle en dus efficiënte methode voor conflictoplossing.