Mediator Blog: “Een relatie beëindigen is nog niet zo makkelijk…”

Mediator Blog: “Een relatie beëindigen is nog niet zo makkelijk…”

Mediator Blog: “Een relatie beëindigen is nog niet zo makkelijk…” 1920 1079 Solutionquest Mediation

Een relatie beëindigen is nog niet zo makkelijk…

Welke belemmeringen ervaar je? Komt het je bekend voor? We zitten met elkaar opgescheept omdat er geen woningen te krijgen zijn. Ik heb geen inkomen, ik ben afhankelijk van de ander. De ander gaat niet, omdat ik voor het inkomen zorg, en zo nog veel meer.

Hoeveel belemmeringen kan je bedenken die maken dat jullie niet uit elkaar gaan en dus niet verder kunnen met jullie leven? Ondertussen hebben jullie ook kinderen waar je aan kan zien dat ze er echt last van hebben dat jullie elkaar niet kunnen uitstaan. Hoe lang doe je hen het verdriet nog aan?

Heb je bedacht dat de belemmeringen die je kan bedenken vooral belemmerende bezwaren zijn om niet verder te gaan. Gewoon, omdat je niet weet wat er komt nadat je echt het besluit hebt genomen om weg te gaan, of om de ander de toegang tot de relatie en dus het huis te ontzeggen.

Kan het zijn dat jullie de verwachtingen moeten bijstellen. Kan het zijn dat het nodig is anders te kijken naar wat er na de relatie komt. Laat je bijstaan in het in beeld krijgen van wat er speelt, wat er mogelijk is en wat het jullie allebei oplevert.

Ga voor geluk, in plaats van overleven!