Mediator Blog: “Is die familieruzie nog steeds niet opgelost?”

Mediator Blog: “Is die familieruzie nog steeds niet opgelost?”

Mediator Blog: “Is die familieruzie nog steeds niet opgelost?” 1920 1079 Solutionquest Mediation

Je grootste angst is waarheid geworden toen jouw langstlevende ouder ook overleed. Iedereen was intens verdrietig. Je moeder was een warme lieve vrouw, heeft goed voor jullie gezorgd, was een geweldige oma en ooh, wat ging iedereen haar missen. En toch, zij was nog niet koud in haar graf en de eerste ruzie over de erfenis was daar. Hoe konden ze, dat was niet het goede moment en toch kwam de onverdraagzaamheid en de wrevel zo hard naar boven. In plaats van rouw kwam een genadeloze ruzie! Je spreekt elkaar nog wel, maar altijd met die koude afstandelijkheid en die ondertoon die zo weer kan ontaarden in een ruzie. En daar waar het om gaat, blijft onbesproken.

In mijn praktijk kom ik dit soort situaties in verschillende varianten tegen. Wat de verschillende conflicten in de familiesfeer met elkaar gemeen hebben is dat het voor de achterblijvers vaak moeilijk is om te gaan met de pijn en het verdriet van het overlijden van een dierbare. Wij leven in een maatschappij waarin wij niet goed geleerd hebben om voor eeuwig afscheid van een geliefde te nemen. Hoe wij daarmee omgaan uit zich dan ook vaker in ongemakkelijke en onaangenamen situaties die vaak niet meer te repareren lijken.

Wist je dat een mediator jullie daarbij kan helpen. Als onafhankelijke en neutrale derde helpt de mediator jullie zaken bespreekbaar te maken, hoe onmogelijk het ook lijkt. Hoe fijn zou het zijn wanneer je niet meer de stress van een dreigend conflict hoeft te ervaren en iedereen weer met elkaar door een deur kan. Ik help jullie graag. Mijn werkgebied omvat Noord- en Zuid-Holland en de provincie Utrecht. Ik kom graag naar jullie toe.