Mediator Blog: “Werkt het niet meer met jouw zakenpartner?”

Mediator Blog: “Werkt het niet meer met jouw zakenpartner?”

Mediator Blog: “Werkt het niet meer met jouw zakenpartner?” 1920 1079 Solutionquest Mediation

Gedurende het laatste decennium hebben wij het model van de startup in Nederland ontdekt. Vol enthousiasme gingen jonge mensen, net van school, of nog in de schoolbanken samen bedrijven opzetten. Geweldig die bedrijvigheid. De overheid en grote bedrijven stonden klaar om deze jonge ondernemers een zetje in de goede richting te geven. Immers, nieuwe kennis en technologie in de markt zetten vraagt om jeugdig enthousiasme en actuele kennis.

Ben jij ook zo een jonge ondernemer die vol enthousiasme samen met een beste vriend of vriendin een mooi bedrijf begonnen bent? Een gezamenlijke droom waarmaken, succesvol en vol nieuwe ideeën? Mooier kan het niet.

Ben je nu in een fase beland waarin je geen startup meer bent, maar een volwaardig bedrijf? Heb je het idee dat jouw nieuwe ambities niet meer passen bij die van jouw zakenpartner?

Mijn ervaring is dat bedrijven in hun vijfde jaar nieuwe stappen willen en vaak moeten maken. Daar hoort bij met elkaar het gesprek aangaan en vaststellen wat de verschillende posities zijn. Waar staan jullie persoonlijk, hoe gaat het zakelijk en wat betekent de samenwerking vandaag de dag voor jullie? Vaak vinden partijen deze gesprekken best ingewikkeld, omdat het idee van het “het niet eens zijn met de ander” beangstigend kan zijn. Stel dat je er niet uitkomt met elkaar, wat dan? Voor een mediation hoef je geen conflict te hebben. Je kan ook een verschil van inzicht hebben dat stagnerend werkt. Ik kan jullie als onpartijdige en neutrale derde helpen belangen, tegenstelling en doelen in kaart te brengen. Op basis daarvan kunnen jullie afspraken maken over de te vervolgen weg voor jezelf en jullie bedrijf. Daarbij kan ik terugvallen op mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, zowel met startups als met reorganisaties van bestaande bedrijven. Deze ervaring helpt mij jullie goed te begrijpen en de juiste vragen te stellen om de achtergrond van jullie verhaal beter te kunnen doorgronden.

Je kan er beter over praten dan er om vechten…