Mediator Blog: “Een betere toekomst dan het zekere verleden…”

Mediator Blog: “Een betere toekomst dan het zekere verleden…”

Mediator Blog: “Een betere toekomst dan het zekere verleden…” 1920 1079 Solutionquest Mediation

Een betere toekomst dan het zekere verleden….

De lessen van COVID19. De hele wereld kan in korte tijd met één en hetzelfde virus besmet raken. De mens is flexibel. Iedereen schakelde meteen over naar een nieuwe realiteit, thuiswerken, 1,5 meter afstand houden, alleen de straat op voor noodzakelijke dingen. Het onderscheid tussen hoofd-, bij- en noodzaak is nu duidelijk.

Globalisering heeft een hele nieuwe definitie gekregen. De mensheid is kwetsbaar. De hele wereld is op slot. Iedereen wil zo snel al mogelijk naar normaal. Maar, wat is normaal. Wat is geweest komt waarschijnlijk niet meer terug. De werkelijke transitie van de 20ste naar de 21ste eeuw is begonnen. Massaal is de toegevoegde waarde van de digitale innovaties van de vorige eeuw ontdekt. Deze hebben een grote rol in de maatschappelijke veranderingen waar ieder land op aarde nu doorheen gaat.

Het afgelopen jaar is de mens door iedere wen- of leerperiode heen gejaagd. Volgens gedragswetenschappers hebben wij 21 tot 250 dagen nodig om nieuw gedrag aan te leren. Betekent dit dan dat wij nu nieuw gedrag hebben aangeleerd? Met onzekerheid kijken wij naar de toekomst, wij verlangen naar vroeger, de tijd van voor de pandemie, toen alles beter was.

Wat betekent dit voor jouw bedrijf? Kan je de toekomst overzien? Wat doe je nu anders dan een jaar geleden? Wat gaat nooit meer terug naar hoe het was? Hoe ga je om met de mensen die niet meewillen of kunnen? Hoe ga je het juiste gesprek aan en zorg je voor een betere toekomst dan het zekere verleden?