Mediator Blog: “Gescheiden of toch niet…”

Mediator Blog: “Gescheiden of toch niet…”

Mediator Blog: “Gescheiden of toch niet…” 1920 1079 Solutionquest Mediation

Wij groeien als mensen, afspraken die wij voor de rest van ons leven maken mogen dan ook meegroeien. De mediator helpt daarbij.

Ben je gescheiden? Is het niet zo dat jullie alles goed hebben geregeld, toen? De financiële scheiding, de gezinsscheiding, de emotionele scheiding? Er zijn goede afspraken gemaakt over wie waar woont, over wanneer de kinderen bij wie en waar zijn en over het feit dat een ieder voor zichzelf verder gaat. Op dat moment waren dat de oplossingen, die nieuwe mogelijkheden creëerden. Jullie zijn opgelucht verdergegaan. Ieder zijns weegs, nieuwe vrienden, een nieuw huis en soms een nieuwe baan. Nog steeds vanuit het vertrekpunt, dat de basis is geweest voor de afspraken die jullie naar aanleiding van de scheiding hebben gemaakt.

Nu, is jouw werkelijkheid veranderd. Je hebt nieuwe vrienden, een nieuwe sociale omgeving en een nieuwe partner. Je wilt weer een nieuwe stap maken, maar loopt vast in de afspraken die je toen gemaakt hebt. Kun je terugkomen op deze afspraken?

Is het moeilijk deze met jouw ex-partner bespreekbaar te maken? Liggen zaken gevoelig? En toch wil je deze nieuwe werkelijkheid bespreekbaar maken. Hoe dan ook, heb je nog steeds de band met de kinderen en jouw ex-partner. Wat zou je anders willen?

Maak het bespreekbaar onder begeleiding van een mediator. Je wilt geen conflict, je wilt niemand kwetsen, maar je voelt je nog niet vrij. Je wilt geen oude wonden openrijten, je wilt geen oude koeien uit de sloot halen, je wilt een nieuwe werkelijkheid die past bij jouw nieuwe uitgangspunten.

De mediator helpt jou en jouw ex-partner, die ongetwijfeld ook een ontwikkeling heeft doorgemaakt, de huidige belangen, wensen en obstakels in beeld te brengen. Wanneer die bekend zijn, helpt de mediator jullie daar voor jullie beiden werkende afspraken daarover te maken.

Ben je toe aan een gesprek met jouw ex-partner, ik help jullie graag. Mijn werkgebied omvat Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Bel, mail of stuur een WhatsApp bericht.